Metal Pointer

Gojibär- min stora kärlek!

Jag är ingen stor beundrare av torkad frukt eller bär men det finns undantag. Gojibär! Älskar dom! De är så goda att ha i filen eller bara äta som godis, och det bästa av allt, de är supernyttiga! Här i Sverige går det bara att köpa de torkade, eller frysta men då ofta blandat med andra bär. (Jag är nästan säker på att det är så, men kan ha fel. Rätta mej gärna om jag har det!)
 
Vad är det då som är så bra med dessa bär då? Jo, de innehåller mer C-vitamin än apelsiner, mer betakaroten än morötter och massa järn. De är också fullproppade med mangan, zink, järn, koppar, krom, magnesium, kalcium, natrium, och kalium. Så det är kanske inte så konstigt att man användt Gojibär i den kinesiska läkekonsten i tusentals år. Det finns en myt som säger att det fanns en man i Kina som mumsade massa gojibär och blev ca 250 år. Men så nyttiga tror jag inte ens att dessa mirakelbär är! Skulle nog bli rätt jobbigt att bli så gammal!
 
De sägs också vara bra för:
 
  • Sänka blodtrycket
  • Ökad energi
  • Föryngrande
  • Motståndskraft mot bakterier
  • Bättre syn
  • Minska stress
  • Bättre sömn
  • Hjärtstärkande
  • Sänka kolesterolet 
Ja, den här listan kan göras lång. Det här är bara några få punkter som jag har tagit upp här. Man kan sitta och läsa i timmar om dessa bär och upptäcka nya saker som de är bra för! Jag köper mina Gojibär på Ica eller Konsum men kan hittas på fler ställen. Jag får ge 25-27 kronor för 80g. Helt klart värt det! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Goji hemsida
 
 

Rubrik

Godmorgon! Jag har varit uppe ett tag nu och hunnit med en massa saker! Har precis städat klart lägenheten så nu är det rent och snyggt här hemma. Jaja, ni behöver inte titta så noga på bilden och på mina skitiga fönster! Har inte haft tid att ta dom än... För varmt och solen ligger direkt på så det går inte. Men vad gör det. Ingen har väl dött av lite skitiga fönster. Tror jag väl. 
 
Ikväll blir det lite fest och annat skoj! Riktigt taggad är jag! Men det är ju så varmt. Det är det värsta när man ska ut på nåt, och man nästan smälter bort. Man står och sminkar sig, tar på sig partykläderna, och sen svettas man sönder totalt. Usch. Har inte använt smink på flera dagar och känner inte alls för att slänga på mej något idag. Lär ju få duscha minst 3 gånger till idag för att inte smälta bort. Problem!!!
 
Nu ska jag sätta mej och fixa lite med bloggen och sånt där. Ska försöka lägga till Tipser men det verkar inte fungera! Får ingen hjälp heller.... Men det är väl bara att försöka! Någon gång måste jag lyckas tycker jag...
 
 
 
 
 
 

Godmorgon!!

 
 Godmorgon! Tisdag idag och jag vill bara ha helg! Tror det här kommer bli en lång vecka bara för att man har något att se fram emot. Men imorgon blir det lite fest så jag kanske kommer överleva veckan iaf. 
 
 Idag blir det en lugn dag. Har inget planerat än så länge men något skulle ju vara kul och göra. Men inget ansträngande. Jag vill bara ta det lugnt men endå göra nåt. Bada kanske? Aja den som lever får se!