Chiafrön
För några dagar sen hörde jag talas om Chiafrön för första gången. Det supertrendiga fröet som är en riktigt hälsobomb. Hur kan jag ha missat detta? Efter att ha läst på mer om det här så var jag bara tvungen att köpa och testa. Dock ska man inte äta för mycket av dessa frön! Men så är det väl med det mesta. Måttlig dos räcker.
Chiafrön kan användas i matlagning, bakning, på gröten eller bara ätas som de är.
Chiafrön innehåller och är bra för:
- 8 gånger mer Omega-3 än i lax
- Gynnar tarmfunktionen
- Hålla ned blodsockret
- Rik på mineraler, zink, kalium och magnesium
- Sägs lindra depressioner
- Bra för njurarna
- Bra mit torrt hår och hud
- Bra för hjärnan
Listan kan göras lång. Det finns också några biverkningar man behöver tänka på innan man börjar trycka i sig Chiafrön:
- Allergisk reaktion. Inte speciellt vanligt men förekommer i vissa fall.
- Förstoppning.
- Kan sänka blodtrycket för mycket.
